POOLROBOTAR

Vi erbjuder marknadens bästa poolrobotar från ledande varumärken som gör det hårda arbetet att hålla din pool ren och fräsch. Vi rekommenderar att välja en poolrobot som rengör både väggar och botten.


Fördelar med en poolrobot

Det finns flera fördelar att investera i en poolrobot. De kan enkelt sagt liknas med en dammsugare som automatiskt rör sig runt i poolen. Beroende på modell klarar poolroboten att rengöra både väggar, botten och vattenlinje. 

Den största fördelen är naturligtvis att det innebär mindre arbete för dig och mer tid för att njuta av poolen. Dessutom så ger poolrobotar en bättre vattenhygien, då den klarar rengöringen effektivare än om du gjort det själv. 

Med en poolrobot sparar du både tid, miljö och vatten då reningssystemet inte kräver backspolning lika ofta som vid icke automatisk rengöring. Om din pool redan är utrustad med ett automatiskt rengöringssystem kan du med fördel komplettera med en poolrobot. 

Dina filter och poolpumpar kommer också få längre livslängd vilket är en ekonomisk fördel på lång sikt. Samtidigt innebär det också mindre vattenspill då roboten ser till att rengöra poolen effektivt. Poolrobotar städar upp skräp och smuts, samtidigt som de även ser till att hålla vattnet i rörelse vilket betyder ständig filtrering. 

Med ett automatiskt rengöringsprogram kan du helt enkelt lämna poolen utan att bekymra dig eftersom poolroboten tar hand om skötseln. Du sparar tid och kraft och får samtidigt en hygienisk och fräsch pool på köpet.

Vilken poolrobot ska man välja?

Vilken poolrobot som passar bäst beror främst på var poolen är placerad, hur stor poolen är och vilken typ av smuts poolen är mest utsatt för. Ska poolroboten bara rengöra botten och du själv rengör vattenlinjen eller vill du ha en helhetslösning som kan rengöra väggar, trappor och vattenlinjen?

Har du mycket träd som kan blåsa ner löv och smuts i poolen behöver du köra poolroboten oftare än om du inte har det. En inbyggd pool eller pooltäckning påverkar också hur mycket din poolrobot behöver städa. Under högsäsong kan den också behöva användas lite oftare.

Poolrobotar är mycket enkla att installera. Du behöver inte göra några installationer utan de är klara att köras direkt. De nya modellerna är också energivänliga med en energiförbrukning som ligger under 50 öre i timmen.