POOLTAK

Vill du njuta av din pool året runt? Pooltak är ett utmärkt sätt att göra just det! 

Från att hålla skräp och skadedjur borta till att ge skydd mot dåligt väder kan pooltak vara ett ovärderligt tillskott till vilken pool som helst.

Box, Standard eller Special?

Pooltak box: Standardmått, levereras omonterat och kommer förpackat i en stor träbox.

Pooltak standard: Standardmått, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.

Pooltak special: Måttanpasssat, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.


Varför ska man köpa pooltak?

Ett pooltak förlänger din badsäsong, minskar din energiförbrukning samtidigt som du får en extra uppvärmningskälla från solljus.

En solig dag kan temperaturen höjas upp till 7-8 grader! När vädret inte är gynnsamt badar du under taket och när sedan solen tittar fram kan du enkelt ta bort taket och bada under bar himmel.

Pooltaket gör att du kan minska ditt användande av kemikalier. Det skyddar mot löv, smuts och surt regnvatten men är även viktigt framför allt när det gäller säkerheten om du har små barn eller husdjur som riskerar att trilla i.

Alla pooltak i vårt sortiment uppfyller även lagstadgad krav på barnsäkerhet för poolägare.

Fördelar med att installera ett pooltak

 1. Pooltak förlänger badsäsongen

  Med ett pooltak förlänger man badsäsongen avsevärt eftersom det får lite av en växthus effekt inne under taket. Detta innebär att det inte behöver bli så jättevarmt ute utan det kan räcka att solen tittar fram ett tag så värmer solens strålar vattnet och taket fångar då inne värmen.

  Detta gör att badsäsongen börjar tidigare och slutar senare!

 2. Bättre komfort:

  Ett pooltak skyddar mot väder och vind och gör det bekvämare att simma och koppla av. Det hjälper också till att hålla oönskade skadedjur plu myggor och andra insekter borta.

 3. Förbättrad säkerhet och trygghet:

  En pool med pooltak är mycket säkrare än en öppen, eftersom den förhindrar att grannbarn använder poolen utan uppsikt eller att oinbjudna gäster kommer in för att bada.

 4. Enkelt underhåll:

  Med en sluten pool behöver du inte oroa dig för att städa upp lika mycket skräp eller löv som kan samlas i en utomhuspool. Detta gör underhållet mycket enklare och mindre tidskrävande.

 5. Ökat fastighetsvärde:

  En pool med pooltak ska ses som en investering då det kan höja värdet på fastigheten och samtidigt så kan ni njuta av det undertiden!

Våra leverantörer av pooltak: Bucovers och Gullberg & Jansson

Ett pooltak från Bucovers eller Gullberg & Jansson har en lång livslängd tack vare robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor.

Samtliga modeller har behagliga linjer med noggranna detaljer. Vid design har man strävat efter att använda stabila lösningar för utsatta funktioner som lås, gångjärn och hjul.

Alla pooltak från Bucovers och Gullberg & Jansson är barnsäkra, kan snabbt låsas upp med nyckel och uppfyller lagstadgad krav på barnsäkerhet samtidigt som de omfattas av tre års materialgaranti.

Ska jag välja Box, Standard eller Special på mitt pooltak?

Pooltak box: Standardmått, levereras omonterat och kommer förpackat i en stor träbox.

Pooltak standard: Standardmått, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.

Pooltak special: Måttanpasssat, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.

Olika typer av pooltak - vilket är rätt för dig?

 1. Låga pooltak

  Den mest populära typen av pooltak är den låga pooltak. Dessa är vanligtvis tillverkade av aluminium och har ett lutande tak som skyddar mot regn och sol.

  De är vanligtvis lätta att installera och underhålla, vilket gör dem till ett idealiskt val för dem som inte vill ägna alltför mycket tid åt underhåll.

  Låga pooltak ger också en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet, vilket gör dem perfekta för att underhålla gäster eller bara koppla av vid poolen.

 2. Mellan höga pooltak

  Mellan höga pooltak är något större än låga pooltak och erbjuder mer skydd mot väder och vind. Dessa typer av tak har vanligtvis högre väggar och tak, vilket ger möjligheten att bada med pooltaket på under tiden man simmar.

  Dessa är mellan 40-60cm höga så man kan stå upp i poolen men det blir svårt att kasta boll eller liknande.

 3. Höga pooltak

  Höga pooltak är den största typen av tak som finns tillgängliga och erbjuder maximalt skydd mot väder och vind.

  De har vanligtvis väggar som når upp till över 2m i höjd, vilket gör dem idealiska för dem som vill ha fullständig avskildhet medan de njuter av sina pooler eller spabad.

  Höga pooltak finns också i olika stilar, så att du kan anpassa din utomhusyta efter dina personliga preferenser.

Oavsett vilken typ av pooltak du väljer är det viktigt att överväga alla aspekter innan du fattar ditt beslut. Tänk på faktorer som storlek, kostnad, underhållsbehov, klimatförhållanden i ditt område och estetiskt tilltal när du väljer rätt inhägnad för dina behov.

Med så många alternativ som finns tillgängliga idag finns det säkert ett som uppfyller alla dina krav!

Kontakta oss för mer information!

Kanalplast eller klarplast?

Varianterna i kanalplast är billigare än klarplast.

Kanalplasten är lättare och består av kanaler med ett mellanrum av luft vilket ger den en bättre isoleringsförmåga än klarplasten.

Eventuella repor syns inte lika tydligt och inköpspriset är lägre än för klarplast.

Tänk på att det kan uppstå algtillväxt inne i kanalerna på ett pooltak utrustat med kanalplast som inte går att få bort när de väl har fått fäste. Risk för algtillväxt finns om pooltaket är placerat i skugga eller nära vegetation som gräs, buskar och träd m.m.

Missfärgningar på kanalplasten på grund av alger eller annan extern miljöpåverkan omfattas inte av materialgarantin.

Pooltak med kanalplast från Bucovers och Gullberg & Jansson är mellan 6 och 10 mm tjocka, medan klarplasten är 3 och 4 mm beroende på modell.

Ett pooltak med klarplast är en exklusiv lösning för dig som vill simma under taket men ändå kunna se fritt ut. Vid stora temperaturskillnader bildas det dock lätt kondens på tak och väggar vilket kan försämra sikten.

Pooltak med klarplast ger dig fritt ljusinsläpp och förhöjer effekten av din eventuella poolbelysning.

Tips för underhåll av ditt pooltak

Det är viktigt att underhålla ditt pooltak för att se till att det är i gott skick och fortsätter att ge det skydd du behöver. Här är några tips för att hålla pooltak i toppskick:

 1. Rengör regelbundet hela pooltak med en högtryckstvätt. För svåra fläckar kan du använda en mjuk svamp eller en mjuk borste med en blandning av mild tvål och varmt vatten.

 2. Använd en blandning av vatten och klorblekmedel med en mjuk borste för att rengöra skärmen på poolöverdäckningen. Alternativt kan du använda en blandning av vatten och vit vinäger för svårare fläckar.

 3. För att bibehålla temperaturen på poolvattnet bör du hålla överdäckningen stängd när den inte används.

 4. Kontrollera regelbundet om det finns tecken på skador eller slitage på poolöverdäckningen och reparera eventuella problem så snart som möjligt för att förhindra att ytterligare skador uppstår.

Om du har en aluminiumram ska du se till att applicera smörjmedel minst en gång om året för att hålla den smidig och minska friktionen mellan delar som kan orsaka skador med tiden.

Vilka garantier har pooltaken?

Samtliga pooltak från Bucovers och Gullberg & Jansson omfattas av 3 års materialgaranti. Skador som uppkommer på grund av storm, försumlighet eller vårdslös hantering omfattas inte av garantin. Överbelastning orsakad av snö eller is betraktas som försumlighet.