Pooltak

Box, Standard eller Special?

Pooltak box: Standardmått, levereras omonterat och kommer förpackat i en stor träbox.

Pooltak standard: Standardmått, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.

Pooltak special: Måttanpasssat, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.


Vanliga frågor vid köp av pooltak

Det finns en mängd olika modeller och varianter på marknaden.

Nedan försöker vi förklara fördelarna med att köpa pooltak och om dessa olika utföranden av pooltak som vi har i vårt sortiment.

Varför ska man köpa pooltak?

Ett pooltak förlänger din badsäsong, minskar din energiförbrukning samtidigt som du får en extra uppvärmningskälla från solljus.

En solig dag kan temperaturen höjas upp till 7-8 grader! När vädret inte är gynnsamt badar du under taket och när sedan solen tittar fram kan du enkelt ta bort taket och bada under bar himmel.

Pooltaket gör att du kan minska ditt användande av kemikalier. Det skyddar mot löv, smuts och surt regnvatten men är även viktigt framför allt när det gäller säkerheten om du har små barn eller husdjur som riskerar att trilla i.

Alla pooltak i vårt sortiment uppfyller även lagstadgad krav på barnsäkerhet för poolägare.

Våra leverantörer av pooltak: Bucovers och Gullberg & Jansson

Ett pooltak från Bucovers eller Gullberg & Jansson har en lång livslängd tack vare robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor.

Samtliga modeller har behagliga linjer med noggranna detaljer. Vid design har man strävat efter att använda stabila lösningar för utsatta funktioner som lås, gångjärn och hjul.

Alla pooltak från Bucovers och Gullberg & Jansson är barnsäkra, kan snabbt låsas upp med nyckel och uppfyller lagstadgad krav på barnsäkerhet samtidigt som de omfattas av tre års materialgaranti.

Ska jag välja Box, Standard eller Special på mitt pooltak?

Pooltak box: Standardmått, levereras omonterat och kommer förpackat i en stor träbox.

Pooltak standard: Standardmått, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.

Pooltak special: Måttanpasssat, levereras förmonterat och kommer på en stor träpall.

Kanalplast eller klarplast?

Varianterna i kanalplast är billigare än klarplast.

Kanalplasten är lättare och består av kanaler med ett mellanrum av luft vilket ger den en bättre isoleringsförmåga än klarplasten.

Eventuella repor syns inte lika tydligt och inköpspriset är lägre än för klarplast.

Tänk på att det kan uppstå algtillväxt inne i kanalerna på ett pooltak utrustat med kanalplast som inte går att få bort när de väl har fått fäste. Risk för algtillväxt finns om pooltaket är placerat i skugga eller nära vegetation som gräs, buskar och träd m.m. Missfärgningar på kanalplasten på grund av alger eller annan extern miljöpåverkan omfattas inte av materialgarantin.

Pooltak med kanalplast från Bucovers och Gullberg & Jansson är mellan 6 och 10 mm tjocka, medan klarplasten är 3 och 4 mm beroende på modell.

Ett pooltak med klarplast är en exklusiv lösning för dig som vill simma under taket men ändå kunna se fritt ut. Vid stora temperaturskillnader bildas det dock lätt kondens på tak och väggar vilket kan försämra sikten.

Pooltak med klarplast ger dig fritt ljusinsläpp och förhöjer effekten av din eventuella poolbelysning.

Vilka garantier har pooltaken?

Samtliga pooltak från Bucovers och Gullberg & Jansson omfattas av 3 års materialgaranti. Skador som uppkommer på grund av storm, försumlighet eller vårdslös hantering omfattas inte av garantin. Överbelastning orsakad av snö eller is betraktas som försumlighet.