POOLKEMI

Vi erbjuder poolkemi som ger ett klart och fint poolvatten. Hittar du inte rätt produkt? Skriv in produktens benämning i sökrutan eller kontakta oss här.


Poolkemi - fyra steg till ett renare vatten

Vattnet i en pool ska vara fritt från smuts, både synlig och osynlig. Den synliga smutsen avlägsnas genom poolens filter. Den osynliga smutsen är inte bara bakterier som kan föröka sig snabbt och skapa problem utan också alger eller mikroorganismer. Dessa kontrolleras i fyra steg med hjälp av kemisk rening i form av poolkemikalier.

pH-reglering

Desinficerande medel fungerar bäst inom ett smalt pH-område. Vattnet ska inte vara för surt eller för basiskt. Vi rekommenderar att vattnets pH-värde ligger mellan 7,2 och 7,6. Optimalt pH-värde är 7,4. Vi erbjuder kemiprodukter som både sänker och höjer ph-värdet.

Desinfektion med poolkemi

Poolvatten desinficeras för att eliminera organismer som bakterier, alger eller svampar. Poolkemikalier eliminerar föroreningar och gör vattnet kristallklart och friskt. De mest använda men också effektivaste produkterna inom poolkemi är klor eller brom.

Klor angriper bakterier och föroreningar. Efterhand som kloret verkar, övergår det från fritt till bundet klor. Bundet klor är ineffektivt, luktar klor och kan orsaka irritationer på ögon och slemhinnor. För att reducera det bundna kloret chockkloreras vattnet.

För att mäta klorhalten används testset. De flesta mäter fritt klor, men för att mäta det bundna kloret behöver man mäta det totala kloret. Totalt klor utgör summan av det fria och bundna kloret. Så kallade klorpuckar är det effektivaste sättet att hålla ett jämnt klorvärde på lång sikt.

Brom liknar klor och kan användas omväxlande eller samtidigt med klor. Brom behåller sin desinficerande kraft inom ett bredare pH-område än klor. Den typiska kemikalielukten är obefintlig.

Flockning

Poolvatten desinficeras för att eliminera bakterier, alger och svampar. Vid pH-värden utanför det rekommenderade området påverkas vattnet på olika sätt och poolen kan till exempel bli grumlig. Ett effektivt sätt att få bort det grumliga i vattnet är att tillsätta flockmedel. Flockmedel är ett poolkemi medel som buntar ihop alla partiklar som är för små för att fastna i sandfiltret till större partiklar som då blir tillräckligt stora för att fångas upp av sandfiltrets renade sand/glas.

Rengöring med poolkemi

Fettlösande rengöringsmedel som effektivt tar bort smuts vid vattenlinjen. Används med fördel i våra glasfiberpooler och thermopooler.

Varför köpa poolkemi från oss på Aquagripp.se?

  • Brett utbud av poolkemikalier för att passa olika pooltyper och behov.
  • Kvalitetsprodukter från ledande tillverkare som ger effektiv och pålitlig rengöring av poolen.
  • Enkel och smidig beställning online med snabb leverans.
  • Kunskap och erfarenhet inom poolkemi för att hjälpa dig att hitta rätt produkt för din pool och förklara hur du använder dem på rätt sätt.
  • Konkurrenskraftiga priser för att hjälpa dig att spara pengar utan att tumma på kvaliteten.
  • Personlig service och support för att säkerställa att du är nöjd med din köpupplevelse hos oss på Aquagripp.se.