Poolpumpar

Vi erbjuder ett stort sortiment av effektiva och driftsäkra poolpumpar för en pålitlig drift i många år.

Poolpump Ondina
Från 5 800 kr
Poolpump Koral
Från 5 500 kr
Poolpump FloPro
Från 7 490 kr
Poolpump FloPro VS
Från 19 990 kr
Poolpump Badu Top
Från 9 360 kr

Hur fungerar en poolpump?

Poolpumpen är en av poolens viktigare komponenter för att erhålla en bra vattenkvalitet. Poolens reningsverk består av en pump och ett sandfilter som är helt avgörande för poolvattnets kvalitet och kan ta bort cirka 80-90% av vattnets orenheter. Poolpumpen skapar ett sug i bräddavloppet och trycker sedan vattnet genom reningsfiltret, genom värmaren och sedan tillbaka till poolen via inloppsmunstyckena. Vi rekommenderar att pumpen placeras max 10 meter från poolen i höjd med bräddavlopp och inloppsmunstycken. Placeras den inomhus bör det finnas en golvbrunn i närheten.

Vilken poolpump ska jag välja?

Välj främst en modell som är anpassad efter storleken på din pool. Andra saker att tänka på är energieffektivitet, ljudnivå och placering av poolpumpen. En effektiv poolpump i kombination med ett korrekt dimensionerat sandfilter är en förutsättning för en bra vattenkvalitet. Pumpen får aldrig dimensioneras med högre pumpkapacitet än sandfiltrets högsta filtreringskapacitet. Vi rekommenderar att den totala vattenvolymen i poolen renas minst 4 gånger per dygn för att uppnå en optimal vattenrening. Här hittar du ett beräkningsverktyg som hjälper dig att välja rätt storlek på poolpump och filter.

Poolpumpar med lägre elförbrukning

Frekvensstyrning iSaver är en smart produkt som gör att du kan styra hastigheten på din poolpump och spara upp till 80% i elförbrukning. Frekvensomriktaren fungerar till både nya och befintliga 1-fas poolpumpar och är mycket enkel att koppla in. Sammantaget ger detta en stor besparing av vatten-, kemi- och elförbrukning. Läs mer

Poolpumpar för alla behov

I vårt breda sortiment av energieffektiva poolpumpar hittar du både enhastighetspumpar och ECO pumpar i enfas- och trefasutförande. Vi erbjuder även centrifugalpumpar av rostfritt syrafast stål, saltvattentåliga och variabla hastighetspumpar.

Elanslutningen får endast utföras av behörig elektriker enligt de instruktioner som medföljer pumpen. Vi rekommenderar även installation av en jordfelsbrytare.

I vår onlinebutik kan du handla poolpumpar av högsta kvalitet med korta leveranstider. Kontakta oss gärna för mer information.