Glasfiberpool

Om du funderar på att installera en pool i er trädgård kan en glasfiberpool vara precis vad du letar efter. Alla pooler i vårt sortiment av glasfiberpooler är tillverkade för att hålla, länge! Dem erbjuder en rad fördelar jämfört med enklare ovanmarkpooler samt traditionella nergrävda pooler, där några av dem är: enkel installation, energieffektivitet och kostnadsbesparingar. 

Våra glasfiberpooler finns i en mängd olika storlekar, former och djup för att passa dina behov och preferenser, och kan anpassas med ytterligare funktioner för en komplett poolupplevelse. Utforska vår samling och upptäck de många fördelarna med att äga en glasfiberpool idag!


Vad är en glasfiberpool?

Glasfiberpooler är en typ av pool som är konstruerad av glasfiberarmerad plast. Det är ett populärt alternativ till traditionellt gjutna markpooler, eftersom det erbjuder flera fördelar, inklusive enkel installation, hållbarhet och prisvärdhet.

Hos oss finns dem i en mängd olika former, storlekar och djup, vilket gör det enkelt att hitta en pool som passar dina specifika behov och preferenser. Oavsett om du vill ha en liten, grund pool för avkoppling eller en större, djupare pool för simrundor och andra aktiviteter, så finns det en glasfiberpool som uppfyller dina krav.

Kontakta våra säljare för att få veta mer!

Sammantaget är glasfiberpooler ett utmärkt val för husägare som vill ha en prisvärd, hållbar och lättinstallerad pool som kommer att ge många år av njutning för er familj och vänner.

Glasfiberpooler: Populär, mångsidig pool

En av de viktigaste fördelarna med glasfiberpooler är deras mångsidighet. De finns i ett brett utbud av storlekar, former och djup, vilket gör dem lämpliga för alla de olika trädgårdar som finns att hitta i vårt avlånga land och individuella preferenser.

Oavsett om du har en liten eller stor trädgård kan en glasfiberpool skräddarsys för att passa ditt utrymme och uppfylla dina krav. De finns också i en mängd olika färger och ytbehandlingar, vilket gör att du kan välja det utseende som bäst kompletterar din utomhusinredning.

Denna flexibilitet och anpassning gör glasfiberpooler till ett populärt val för husägare som vill skapa en oas i trädgården som speglar er stil och personlighet.

Förutom deras estetiska tilltal är glasfiberpooler också praktiska och funktionella. De är relativt lätta att installera och kräver ingen betongfundament.

Till skillnad från traditionella markpooler kan glasfiberpooler placeras på en packad grus-sandbädd och kan byggas helt eller delvis i marken eller fristående. Detta sparar installationskostnader och tid, vilket gör dem till ett prisvärt och bekvämt alternativ för husägare som vill ha en pool utan att bryta banken. 

Glasfiberpooler kan också vara mer energieffektiva än traditionella pooler eftersom det inte sker någon värmeförlust genom marken. Detta leder till lägre energiräkningar och ett mer hållbart poolalternativ.

Kan man ha glasfiberpool ovan mark?

Ja, en glasfiberpool kan installeras ovan jord.

Faktum är att glasfiberpooler ovan jord blir allt populärare på grund av deras mångsidighet, enkla installation och överkomliga priser.

De kan placeras på en packad grus-sandbädd och kan byggas helt eller delvis i marken eller fristående. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en pool men inte vill förbinda sig till kostnaden och varaktigheten för en pool i marken. Dessutom är glasfiberpooler ovan jord ofta mer energieffektiva på grund av frånvaron av värmeförlust genom marken.

Kan man gräva ner en glasfiberpool?

Ja, det är möjligt att gräva ner en glasfiberpool.

Glasfiberpooler kan byggas delvis eller helt nedsänkta i marken. Det är dock viktigt att följa tillverkarens anvisningar och ha rätt typ av underlag och förberedelser för installationen för att undvika eventuella problem som kan uppstå med en felaktigt installerad pool.

Kontakta våra säljare för mer information! Kontakta oss!

Vad skiljer en kompositpool från en glasfiberpool?

Vi vill lyfta fram termen "kompositpool" istället för "glasfiberpool". Även om den sistnämnda termen används flitigt i vardagsspråket är vi mer kvalitetsmedvetna och våra pooler är uppbyggda av en rad genomtänkta lager av material som är avgörande för en långvarig produkt.

Att välja det billigaste alternativet på marknaden, ofta från småföretag som kämpar för att ge referenser, kommer sannolikt att resultera i en "glasfiberpool".

Det är inget fel på den här termen, men om ett poolpaket med glasfiberpool, poolskydd, och installation erbjuds för under 100 000 kr så är varan förmodligen av dålig kvalitet dessvärre.

Det är viktigt att veta att glasfiber är benäget att få osmos eller blåsor vid högre vattentemperaturer som de som finns i en pool. Detta fenomen förekommer även med fritidsbåtar, och det är välkänt. Istället har kompositpooler skapats med en rad olika lager och material för att undvika detta problem.

En av komponenterna som gör detta möjligt är vinylester som bara används i pooler som får kosta lite mer.

På Aquagripp säljer och installerar vi endast kompositpooler av erkänt god kvalitet, med utmärkta garantier, och från tillverkare som inte bara fokuserar på pris och billiga material.

Om du vill ha en pool som håller i årtionden och tillför värde till din fastighet, är en ordentlig glasfiberpool rätt väg att gå.

Lätta att underhålla, hållbara och eleganta med poolpaket

Glasfiberpooler är också lätta att underhålla, vilket är en av anledningarna till att de blir alltmer populära.

Eftersom de är tillverkade av glasfiberförstärkt plast, behöver de inte målas om eller repareras lika ofta som traditionella betongpooler. Poolens släta yta förhindrar också att smuts och alger fäster vid den, vilket gör rengöringen enkel och snabb.

När du köper en glasfiberpool får du också en mycket hållbar pool som kommer att hålla i många år.

Glasfiberförstärkt plast är starkare och mer motståndskraftig än många andra material som används för att bygga pooler, vilket innebär att glasfiberpooler har en längre livslängd och är mindre benägna att skadas.

Utöver detta är glasfiberpooler också kända för sin eleganta design och finns i olika färger, former och storlekar. Med ett poolpaket kan du anpassa din glasfiberpool med tillbehör som ladders, filterpumpar och pooltak, som kan förbättra både poolens funktion och utseende.

Så, om du letar efter en pool som är lätt att underhålla, hållbar, och elegant, överväg att köpa en glasfiberpool från en pålitlig leverantör som Aquagripp med över 20 år i branschen.

Undvik böldpest (osmos) med kvalitetspooler

Böldpest (osmos), är ett vanligt problem i lågkvalitativa glasfiberpooler. Det uppstår när vatten tränger in i poolens gelbeläggning och reagerar med glasfibermaterialet, vilket gör att det bildas bubblor på ytan.

Dessa bubblor kan så småningom leda till sprickor och strukturella skador på poolen. Detta är MYCKET dåligt för poolen.

Investera i kvalitetspooler

Högkvalitativa glasfiberpooler är designade för att inte drabbas av böldpest bättre än billigare alternativ då dem inte har samma skyddsnivå som dyrare pooler.

Därför har Aquagripp valt att endast arbeta med ansedda tillverkare! Detta är ett problem som är väldigt allvarligt och något man bör kolla upp när man överväger en pool i glasfiber.

En välbyggd pool med ordentliga skyddsskikt och beläggningar kan bättre motstå effekterna av osmos och hålla i många år utan att behöva omfattande reparationer.

Regelbundet underhåll är också viktigt för att förhindra osmos från att uppstå i första hand.

Detta inkluderar att kontrollera vattnets pH-nivåer, att hålla poolen ren och fri från skräp och att se till att eventuella sprickor eller skador på poolens yta repareras omgående.

Med rätt omsorg och uppmärksamhet kan en högkvalitativ glasfiberpool ge ett hållbart och elegant tillskott till vilken trädgård som helst.

Kontakta oss idag för att komma igång! Kontakta oss!

Över 20 års erfarenhet av pooler

Vi är ett fullserviceföretag inom pool- och spabranschen som grundades år 2000. Sedan dess har vi varit engagerade i att tillhandahålla högkvalitativa tjänster till våra kunder. Vi har ett team av erfarna och kunniga tekniker som är dedikerade till att uppfylla våra kunders behov och önskemål.

Vi utför en mängd olika tjänster, poolservice, poolmontering, pumpbyte, felsökning, linerbyte, läcksökning, spaservice och mycket mer. Vårt mål är att se till att dina pool- och spabehov är väl omhändertagna så att du kan njuta av din utomhusmiljö utan problem.