ELVÄRMARE

Vi erbjuder små och kompakta elvärmare för snabb uppvärmning av av mindre pooler och spabad upp till 100 m³.


Hur fungerar en elvärmare?

Värmaren ansluts enkelt till befintligt elnät och ger full effekt dygnet runt för att hålla poolen varm. Vattnet från poolens cirkulation strömmar kontinuerligt genom elvärmaren och värms upp av den inbyggda elpatronen. Våra elvärmare är enkla att installera och används oftast till pooler med kort säsong. Elanslutningen får endast utföras av behörig elektriker enligt de instruktioner som medföljer värmaren. Vi rekommenderar även installation av en jordfelsbrytare.

Vilken elvärmare ska jag välja?

Våra modeller levereras med termostat, överhettningsskydd och flödesvakt för pålitlig styrning av poolens temperatur. Materialen som används är rostfritt syrafast stål, Incoloy 825, titan och termoplast. För pooler med saltvatten eller saltklorinator rekommenderas elpatron av titan. För pooler med aggressivt vatten där risken för korrosion är stor bör du välja en mantel av titan och Nic-Tech behandlad elpatron. För mindre pooler och spabad rekommenderar vi modellen Aqua Spa.

I vår onlinebutik kan du handla elvärmare av högsta kvalitet med korta leveranstider. Kontakta oss gärna för mer information.